nieuws

Legal & General groeit sterk in 2012

Financiële planning

Legal & General Nederland heeft in 2012 een sterke groei doorgemaakt. De levensverzekeraar uit Hilversum zag het aantal nieuw afgesloten premiebetalende verzekeringen vervijfvoudigen en het totale bancaire vermogen in bancaire producten verviervoudigen. De start van de tweede pijler pensioenproducten verliep volgens Legal & General voorspoedig.

Legal & General groeit sterk in 2012

Het totaal aantal nieuw afgesloten premiebetalende verzekeringen in 2012 bedroeg 31.423 tegenover 6.062 in 2011. De som aan nieuwe jaarlijks terugkerende premiebetalende posten bedroeg in 2012 € 16.5 mln tegen € 6.2 mln in 2011. Het totale volume aan bancaire producten steeg in 2012 naar € 52.7 mln tegen € 11.8 mln in 2011.
“In een extreem moeilijke markt is Legal & General er in geslaagd om zeer fraaie resultaten te behalen aldus Arno Dolders, algemeen directeur van Legal & General. “Het is niet één bepaalde keuze die tot dit resultaat heeft geleid. Het is de combinatie van keuzen die we in de afgelopen jaren hebben gemaakt juist met het oog op de komst van de donkere wolken die al een tijd zichtbaar waren. Keuzen zoals exclusief samen werken met de betere financieel dienstverleners in Nederland, de voortdurende investering in versnelling en verbetering van de administratieve processen.”
 
Dolders verwacht dat 2013 opnieuw een heel moeilijk jaar voor de sector gaat worden. “De herinrichtring van het adviesproces is nog in volle gang. Dat in een markt waarin de consument onzeker is en ook de politiek er nog niet in slaagt een helder beleid te voeren met duidelijke perspectieven voor de toekomst. De onduidelijkheid met betrekking tot de regelgeving rondom de woningmarkt is hiervan exemplarisch.”

Reageer op dit artikel