nieuws

Cardif wijst bestaande hypotheekklanten op woonlastenpolis

Financiële planning

BNP Paribas Cardif start in april met een mediacampagne voor consumenten en adviseurs om de bekendheid van de lastenbeschermer te vergroten. Daaraan gekoppeld gaat de maatschappij uit Oosterhout het intermediair modules bieden waarmee het product op execution only-basis kan worden gesloten.

Cardif wijst bestaande hypotheekklanten op woonlastenpolis

“Bij veel consumenten is niet bekend dat ook bij een bestaande hypotheek een woonlastenverzekering kan worden gesloten”, licht directeur Corporate communicatie Marieke van Zuien de campagne toe. Volgens Cardif hebben vier van de vijf bestaande hypotheekklanten geen lastenbeschermer gesloten. “Met een nieuwe execution only-tool willen wij kansen gaan creëren voor advies”, zegt directeur Partners & Brokers Tom van der Geer. “Behalve dat veel consumenten niet weten dat ze alsnog een lastenbeschermer kunnen sluiten, denken ze dat het heel duur is, terwijl je al voor een paar tientjes een goede dekking kunt sluiten.”
Klanten ontvangen een mailbericht waarin zij erop worden geattendeerd dat ze geen woonlastenverzekering hebben gesloten. Die kunnen dan kiezen voor twee opties: advies vragen aan het intermediair of direct op de site van Cardif een Hypotheek Opvang Polis aanvragen. Het is ook mogelijk om de polis online op de site van het intermediair te sluiten, mits daartoe de benodigde modules worden ingebouwd op diens website. “Kiest de adviseur voor deze variant, dan sluit de klant een polis tegen een 3% lagere premie. Deze variant is vooral geschikt voor grotere partijen, omdat de modules in de eigen site ingebouwd moeten worden. Maar in beide trajecten blijft de klant nadrukkelijk de klant van de adviseur.”
Lees meer over dit onderwerp in AM5, dat vandaag verschijnt.

Reageer op dit artikel