nieuws

Stater schrapt 75 banen

Financiële planning

Stater schrapt 75 banen

Door de krimp in de hypotheekmarkt moet de in Amersfoort gevestigde hypotheekdienstverlener Stater 75 arbeidsplaatsen wegstrepen.

Stater beheert de hypotheekportefeuille van een aantal geldgevers. “Vanwege het feit dat de hypotheekmarkt onder druk blijft staan, is er minder werk en Stater dient in te spelen op deze veranderende omstandigheden.” Met de vakbonden is een sociaal plan afgesproken, dat onder meer voorziet in de begeleiding van personeel naar ander werk. “Stater kan geen garantie geven dat dit in alle gevallen succesvol zal zijn.”
Het bedrijf is onderdeel van ABN Amro en ondersteunt naar eigen zeggen het beheer van zo’n 30% van alle hypotheken in ons land. Stater heeft ook vestigingen in Brussel en Bonn en is onder meer moederbedrijf van hypotheekincassobureau HypoCasso.

Reageer op dit artikel