nieuws

Nieuwe beëdigingen tot makelaar in hypotheken

Financiële planning

De Stichting Beëdiging Makelaars in Hypotheken biedt op 27 mei hypotheekadviseurs opnieuw de gelegenheid om zich tot makelaar in hypotheken te laten beëdigen. Wie voor beëdiging in aanmerking wil komen moet tenminste beschikken over een SEH-erkenning en werken bij een een kantoor dat lid is van het Keurmerk Financiële Dienstverlening of “een ander erkend kwalificerend instituut”. Bovendien moet de kandidaat beschikken over minimaal drie jaar aanwijsbare ervaring en een verklaring van goed gedrag.

Nieuwe beëdigingen tot makelaar in hypotheken

De beëdigingen vinden plaats tijdens de jaarvergadering van het Genootschap van Makelaars in Hypotheken (GMH) in kasteel Salentein in Nijkerk.  Tot 1 januari 2001 werden de makelaars in hypotheken beëdigd door de rechtbank. Nadat het beroep van makelaar werd vrijgegeven, heeft het GHM deze taak zelf op zich genomen. Bij de plechtigheid zelf zijn een notaris en een (plaatsvervangend) rechter aanwezig.
Volgens het genootschap zorgt de beëdiging ervoor dat consumenten verzekerd zijn van erkende en onafhankelijke deskundigheid. Op dit moment zijn er 23 beëdigde makelaars in hypotheken actief.  Het GMH verwacht door de hoge eisen die aan de vakbekwaamheid en objectiviteit gesteld worden dat dit aantal relatief beperkt zal bijven.
Wie meent voor beëdiging als makelaar in hypotheken in aanmerking te komen kan zich aanmelden bij de secretaris van het GMH. De voorzitter  van de beëdigingcommissie neemt vervolgens contact met de aspirant makelaar in hypotheken op.
 
 

Reageer op dit artikel