nieuws

Kamer wil meer weten over kredietmarkt

Financiële planning

De vaste Kamercommissies voor Economische Zaken en Financiën houden woensdag van 10 tot 13.30 uur een openbaar rondetafelgesprek met belanghebbenden over de kredietmarkt. De Kamer wil zo een betere indruk krijgen van de werking van de kredietmarkt in Nederland. Hun zal een beeld worden geschetst door onder anderen Gerrit Zalm (topman ABN Amro), Leo de Boer (directeur Verbond van Verzekeraars) en Hans Hagenaars (directeur Particulier bij ING Nederland).

Kamer wil meer weten over kredietmarkt

Van 10 tot 11 uur wordt gesproken over de werking van de kredietmarkt op macroniveau. Behalve Zalm nemen Job Swank (DNB), Dirk Schoenmaker (Duisenberg school of finance), Sweder van Wijnbergen (Universiteit van Amsterdam) en Harald Benink (Universiteit van Tilburg) deel aan het gesprek.
Tussen 11 en 12.15 uur wordt ingezoomd op de hypotheekmarkt. Daarvoor zijn uitgenodigd Henk Don (NMa), Leo de Boer, Maarten Pieter Schinkel (Universiteit van Amsterdam), Rob Mulder (Vereniging Eigen Huis), Hans Hagenaars, financieel planner André van Luijk, Jos Schep (auteur van het boek ‘Door de bank genomen’) en Kees van Dijkhuizen. Hij verkent de rol van institutionele beleggers bij hypothecaire woningfinanciering.
Tot 13.30 is vervolgens de kredietverstrekking aan het mkb aan de orde. Daarover worden Leendert-Jan Visser (MKB Nederland), Ruud van Dusschoten (directeur Business Banking ING Nederland), Jan Wietsma (MKB-kredietcoach), Frank Wijn (Wijn Bancair Advies), Paul Dirken (directeur Bedrijven Rabobank Nederland) en Roland Lampe (Kredietunie Nederland) bevraagd.
Daarnaast hebben een aantal organisaties en enkele particulieren de Kamer schriftelijk over hun standpunt ingelicht. De rondetafelgesprekken zijn live via de website van de Tweede Kamer te volgen.

Reageer op dit artikel