nieuws

Eerste Kamer debatteert over aanpassen hypotheekwet

Financiële planning

Komende dinsdag vindt er in de Eerste Kamer een debat plaats over de Wet herziening fiscale behandeling eigen woning. Aanleiding voor het debat is een motie van CDA-Kamerlid Essers, waarin onder meer wordt voorgesteld de verplichte aflossing van nieuwe hypotheken terug te brengen van 100% naar 50%.

Eerste Kamer debatteert over aanpassen hypotheekwet

Minister Blok (Wonen) heeft eind januari al in een brief aan de senaat laten weten dat hij geen heil ziet in het versoepelen van de regels, die op 1 januari zijn ingegaan. Essers wil verder dat huiseigenaren de mogelijkheid krijgen om de aflossing te spreiden over een langere termijn dan 30 jaar. Ook daar voelt Blok niet voor: een verlenging tot 40 jaar zou de schatkist structureel € 3,6 mld kosten.
Het CDA heeft al laten weten de kabinetsplannen op het gebied van de woningmarkt te blokkeren; de christendemocraten zijn nodig om de regering in de Eerste Kamer aan een meerderheid te helpen.

Reageer op dit artikel