nieuws

Adviseur beantwoordt gratis vragen via online platform

Financiële planning

Het bedrijf Financiëlevraagstukken.nl heeft vijf websites gelanceerd waarop particulieren en ondernemers gratis vragen kunnen stellen over hun financiën. De vragen worden beantwoord door tussenpersonen die daarmee toegang krijgen tot Nederlanders met een adviesbehoefte. Als de huidige proef met circa 20 advieskantoren slaagt, wordt het initiatief fijnmaziger over Nederland uitgerold.

Adviseur beantwoordt gratis vragen via online platform

Oud-Fortis/ABN Amro marketeer Ivo Beernink is samen met twee partners de initiatiefnemer achter het online platform. “Je wordt als consument overladen met informatie  over  je financiën en het is in de optiek van de consument best wel een barrière als je vrijwel gelijk moet gaan betalen als je met een vraag binnenstapt bij een advieskantoor. Het is voor de adviseur de uitdaging om die mensen met een vaak toch complexe adviesbehoefte toch binnen te krijgen.”
Op de vijf themasites over hypotheken, sparen, pensioenen, verzekeringen en financiën in het algemeen kunnen bezoekers hun financiële vraag stellen. Door hun postcode en e-mail in te vullen komt de vraag automatisch terecht bij een advieskantoor in de buurt dat zich bij Financiëlevraagstukken.nl heeft aangesloten. De vragen worden volgens Beernink gegarandeerd binnen twee werkdagen, via de mail beantwoord.
Het initiatief ruikt sterk naar een ouderwetse leadgenerator maar is dit volgens hem niet. “We hebben er bewust voor gekozen om niet die kant op te gaan. “Wij zijn niet meer dan een online platform dat consumenten en adviseur samenbrengt, middels het koppelen van vraag en aanbod en gezamenlijke marketing. Of en hoeveel vragen de aangesloten adviseurs krijgen is van te voren niet bekend.”  
De tussenpersonen die zich aansluiten, krijgen het alleenrecht om in een bepaald postcodegebied de vragen te beantwoorden. Als de huidige proef met 20 tussenpersonen slaagt, wordt het land opgedeeld in maximaal 250 postcodegebieden. Deelnemende kantoren betalen een abonnementsvergoeding vanaf € 50 per module per maand. Beernink: “Het is eigenlijk een soort crowdfunding voor een marketingbudget. “Voor een relatief kleine vergoeding kunnen adviseurs zich hiermee landelijk in de picture zetten en ontmoeten ze mensen met een adviesbehoefte in hun eigen omgeving.”

Reageer op dit artikel