nieuws

Record Hypotheek Garantie

Financiële planning

Gestrande huwelijken en een stijging van de werkloosheid hebben er in 2012 toe geleid dat fors meer gezinnen een beroep moesten doen op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) vanwege een gedwongen verkoop van hun woning. NHG-directeur Karel Schiffer spreekt van een record.

Record Hypotheek Garantie

Dat blijkt uit de voorlopige NHG-jaarcijfers die gisteren zijn gepubliceerd. Moesten in 2011 nog 2004 huiseigenaren een beroep doen op het fonds, in 2012 waren dat 3549. „We hebben in 2012 een record aantal restschulden moeten overnemen”, zegt directeur Schiffer. Relatiebeëindiging (61%) en werkloosheid (16%) waren ook het afgelopen jaar de belangrijkste oorzaken van gedwongen verkoop.
(Telegraaf, pag. 11)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Vrijgevochten Delta Lloyd gaat liever solo
(Telegraaf, pag. 25)
 
AFM, kom van die politieke zeepkist af!
(Trouw, pag. 23)
 
Hoeveel tijd heeft SNS Reaal nog?
(NRC, pag. 25)
 
Declaratie restschuld op huis stijgt fors
(NRC, pag. 26)

Reageer op dit artikel