nieuws

Rabobank: ‘No cure, no pay nog niet van de baan’

Financiële planning

De Rabobank heeft weliswaar de optie ‘no cure, no pay’ geschrapt in de prijslijst op internet die de bank hanteert voor hypotheekadvies, maar klanten worden nog steeds volgens dit model bediend zolang de gesprekken tussen AFM en Rabobank voortduren.

Rabobank: ‘No cure, no pay nog niet van de baan’

Dat meldt woordvoerder Kees Nanninga van de Rabobank aan AMweb. “De AFM heeft bedenkingen bij ons model waarin de klant pas betaalt voor advies wanneer de offerte is geaccepteerd. Wij zijn hierover met de toezichthouder in gesprek, en die gesprekken lopen nog. De AFM heeft ons gevraagd om de verwijzing op onze site zolang te verwijderen. Dat hebben we gedaan. Maar het model is nog niet van de baan. Klanten die nu bij ons binnenstappen, betalen pas wanneer de hypotheek wordt afgesloten.” Het model is pas van de baan wanneer de gesprekken met de AFM tot die conclusie leiden, aldus Nanninga die niet kan aangeven op welke termijn dat zal zijn.

Reageer op dit artikel