nieuws

‘Provisieverbod maakt hypotheken goedkoper’

Financiële planning

De Hypotheekshop verwacht dat het afsluiten van een hypotheek door het provisieverbod flink goedkoper wordt. Niet alleen de rente kan volgens de adviesketen lager uitpakken, ook de advieskosten dalen onder invloed van de marktwerking al snel met honderden euro’s.

‘Provisieverbod maakt hypotheken goedkoper’

“Het afschaffen van provisies heeft er toe geleid dat banken de rentetarieven naar beneden hebben bijgesteld, doordat de provisie eruit is gehaald”, aldus  Ron Bavelaar, algemeen directeur van De Hypotheekshop. “Daarnaast verwachten wij ook dat de prijs van advies door de marktwerking zal dalen. Consumenten worden kritischer naar de werkzaamheden van de adviseur en betalen niet meer klakkeloos de ‘gratis’ advieskosten. Staar je echter niet blind op de hoogte van de advieskosten, maar kies voor kwalitatief, onafhankelijk advies. Dat kan een hoop geld schelen.”

Reageer op dit artikel