nieuws

Leidsche in handen van Amerikaanse herverzekeraar

Financiële planning

Bloemers Finance heeft de aandelen van levensverzekeraar Leidsche verzekeringen verkocht aan de Reinsurance Group of America (RGA). Beide partijen hebben een overeenkomst gesloten, toezichthouder DNB moet zijn goedkeuring nog geven.

Leidsche in handen van Amerikaanse herverzekeraar

De overname wordt naar verwachting in het tweede kwartaal afgerond. RGA is al enige tijd herverzekeraar van de Leidsche-polissen. “In de zelfstandige positie van Leidsche verzekeringen op de Nederlandse markt zal als gevolg van deze voorgenomen transactie geen verandering komen”, aldus beide partijen.
Voor Leidsche werd al twee jaar geleden een koper gezocht. De maatschappij was toen nog eigendom van de holding Bloemers Beheer,  waarvan Dirk Bloemers, Munich Re en het management de aandeelhouders waren. Later zijn de aandelen voor 100% overgegaan naar Bloemers Finance, waar Dirk Bloemers enig eigenaar van was. Schadeverzekeraar Nassau, voorheen ook onderdeel van Bloemers Beheer, is in 2011 verkocht aan HDI-Gerling.
Voor het 14 man tellende personeel van de in Barendrecht gevestigde maatschappij zal de overname geen gevolgen hebben, zegt algemeen directeur Ap van Pelt. Volgens hem is de omzet vorig jaar vrijwel gelijk gebleven aan die van 2011, toen een kleine € 20 mln aan premie-inkomsten werd geboekt. Over het nettoresultaat (€ -362.000 in 2011) kan hij nog niets concreets zeggen. “We zullen nog wel in de min eindigen, maar er is een stijgende lijn.”

RGA is wereldwijd een van de grootste herverzekeraars op het gebied van levensverzekeringen. Het Nederlandse kantoor van RGA staat in Amsterdam en wordt geleid door Marcel Nijholt, voorheen onder meer commercieel directeur bij DBV.

Reageer op dit artikel