nieuws

ING misleidde Amodo bij verkoop Arenda

Financiële planning

ING-dochter Interadvies heeft het bedrijf Amodo in 2005 misleid bij de verkoop van kredietverstrekker Arenda. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam geoordeeld. Het concern moet nu een nog te bepalen schadevergoeding betalen, die in de miljoenen euro’s loopt.

ING misleidde Amodo bij verkoop Arenda

Eind 2005 verkoopt Interadvies Arenda voor € 21,5 mln aan Amodo, een bedrijf van Frank Zweegers. In februari 2006 blijkt echter pas dat de afzet van kredieten sinds oktober met meer dan de helft is teruggelopen. Amodo stapt naar de rechter omdat het daarvan voorafgaand aan de overname niet op de hoogte is gesteld. De rechtbank wijst de vordering echter af. Sterker nog: Amodo wordt veroordeeld tot het betalen van een vergoeding aan ING.
Het hof is echter van oordeel dat ING Amodo essentiële informatie heeft onthouden, zoals een naar beneden bijgestelde prognose voor 2006 en 2007 en een rapport van Davinci waaruit blijkt dat aangepaste criteria in de herfst van 2005 ertoe leidden dat slechts 19% van de kredietaanvragen werd geaccepteerd. “Het hof is van oordeel dat het op de weg van Interadvies had gelegen de Davinci-rapporten in de dataroom op te nemen of, voor zover die rapporten tijdens de due diligence nog niet beschikbaar waren, deze op een later moment voor 20 december 2005 aan Amodo ter hand te stellen.”
Beide partijen moeten nu een berekening maken van de schade die Amodo heeft geleden door de gebrekkige informatieverstrekking.

Reageer op dit artikel