nieuws

ING komt met hypotheekstresstest voor consumenten

Financiële planning

ING komt met hypotheekstresstest voor consumenten

De ING heeft op zijn website een test geplaatst waarmee bezoekers kunnen uitzoeken of hun hypotheek extra aandacht nodig heeft. De bank heeft de test ontwikkeld omdat naar eigen zeggen veel consumenten zich afvragen of zij hun hypotheeklasten in de toekomst kunnen blijven betalen.

De test is onderdeel van de Hypotheek Hulp en bevat tien vragen over de hypotheek en de huidige en toekomstige financiële situatie. Volgens marketingdirecteur Dennis Noordervliet maken consumenten zich soms terecht zorgen, maar zijn zorgen vaak niet nodig. `De mogelijke uitkomsten van de test zijn dat de hypotheek en financiën er goed voorstaan of dat juist een van deze aspecten extra aandacht verdient of allebei. Zo laat ING huizenbezitters direct zien of hun zorgen mogelijk terecht zijn en wat eraan gedaan kan worden.”
Behalve tips biedt ING ook toegang tot diverse diensten van het Nibud, zoals de Bufferberekenaar, Persoonlijk Budgetadvies en het maken van een Bespaarplan. De test kan ook worden gedaan door huizenbezitters die geen ING/hypotheek hebben.

Reageer op dit artikel