nieuws

Hypotheker meldt stormloop vanwege nieuwe regels

Financiële planning

Bij De Hypotheker hebben zich veel consumenten gemeld die willen weten of het verstandig is om nog voor 1 april hun hypotheek om te zetten zonder daarbij beperkt te worden in de renteaftrek. Concrete cijfers wil de keten niet geven, maar twee mailacties zouden binnen enkele uren net zo veel afspraken hebben opgeleverd als normaal in een week.

Hypotheker meldt stormloop vanwege nieuwe regels

Huiseigenaren met een (deels) aflossingsvrije hypotheek kunnen hun lening nog tot 1 april omzetten in een (bank)spaarhypotheek zonder dat zij daarmee hun recht op renteaftrek verspelen. Veel consumenten weten dat echter niet, zegt marketingmanager Leslie Hogeveen. “Onze klanten hebben zich al massaal door ons laten adviseren. Maar wel pas nadat wij ze op de mogelijkheden hadden gewezen. Dat doet vermoeden dat er nog meer huizenbezitters zijn die zich niet realiseren wat de gevolgen van de nieuwe regels zijn.”
Eind vorig jaar lichtte de keten klanten in over de beperking van de aftrekmogelijkheden per 1 januari. “Dat heeft in drie uur tijd net zo veel afspraken opgeleverd als normaal in een week”, aldus Hogeveen. Nadat voor bestaande huizenbezitters uitstel was verleend voor het omzetten van een aflossingsvrije hypotheek, stuurde De Hypotheker nogmaals een mailing. “Toen boekten we in vier uur anderhalf keer zo veel afspraken als normaal in een week.” De drukte houdt aan: “Veel mensen hebben hun familie en vrienden erop gewezen. Wij denken dat tienduizenden consumenten niet weten van de veranderingen. Daarom zijn we ook een campagne gestart op radio en internet.”
 

Reageer op dit artikel