nieuws

EyeOpen rekent 350 euro voor online hypotheekadvies

Financiële planning

Financiële website EyeOpen is maandag van start gegaan met online hypotheekadvies. Dat richt zich in eerste instantie op starters, die een bedrag van € 350 gaan betalen. De eerste maanden ligt die prijs nog lager: € 99. De kosten zijn exclusief bemiddeling: wordt de hypotheek ook via EyeOpen gesloten, dan wordt voor de bemiddeling een bedrag gerekend van € 500.

EyeOpen rekent 350 euro voor online hypotheekadvies

Volgens EyeOpen-directeur Diederick van Thiel wordt met het provisieverbod duidelijk dat consumenten al jaren te veel betalen voor een niet (volledig) onafhankelijk advies. “Bij ons kan iedere starter op de woningmarkt eindelijk een écht volwaardig en volledig onafhankelijk advies krijgen. We maken daarbij gebruik van de kennis van honderden adviseurs en een objectieve vergelijking van honderden hypotheekproducten en tientallen aanbieders.”
EyeOpen claimt alle 336 producten van 32 topaanbieders met duizenden varianten en productvoorwaarden aan te bieden. Ook bestaande huiseigenaren kunnen terecht voor een advies: “Nu nog voor telefonisch advies, later dit jaar ook voor online hypotheekadvies.”
Vraag en antwoord
Tegen betaling van € 350 kunnen “via een heel eenvoudig vraag-antwoordsysteem” gedurende drie maanden van alle aanbieders de financiële mogelijkheden worden bekeken, vergeleken en geoptimaliseerd. “Uiteindelijk krijgen ze dan een erkend advies met de allerlaagste maandlasten voor hun unieke situatie. Altijd gevolgd door een afrondend telefonisch adviesgesprek met een gecertificeerde hypotheekadviseur.” Die bepaalt uiteindelijk wat de best passende oplossing is.
Om starters extra te motiveren, geldt de eerste maanden een prijs van € 99. Daarvoor moeten klanten wel achteraf hun mening geven over het online advies. In totaal kan een starter tijdens de introductieperiode dus via EyeOpen een hypotheek sluiten voor € 599.

Reageer op dit artikel