nieuws

Brand New Day richt zich op oversluiten lijfrente

Financiële planning

Brand New Day is een nieuwe reclamecampagne gestart die is gericht op consumenten met een lijfrentepolis. De aanbieder, die in november levensverzekeraar Uw Toekomst overnam, claimt veel lagere kosten te rekenen en adviseert polishouders hun verzekering over te sluiten.

“Heeft u een lijfrentepolis bij een van die grote verzekeraars? Dan moet u vast ook tot Sint Juttemis doorploeteren voordat u met pensioen kunt gaan”, zo begint de nieuwe spot, waarin Brand New Day de aandacht vestigt op de “extreem lage kosten”. “Een procent minder levert u tot wel 30% meer eindkapitaal op.” Dat geldt dan wel voor een looptijd van 30 jaar, voegt commercieel directeur Bas van Beusekom toe. Hij wil het bewustzijn vergroten over het belang van lage kosten. “Veel mensen hebben dat niet. Dat vind ik persoonlijk wel gek, want voor 0,2% meer rente wordt het hele spaarvermogen overgeboekt, maar voor 1% minder kosten voor een lijfrente niet.”
Op de website van Brand New Day kunnen consumenten een telefonisch overstapadvies aanvragen. Dat kost € 99. “Het overstapadvies bestaat uit twee stappen”, licht Van Beusekom toe. “Eerst kijken we of de polis binnen de criteria past, anders beginnen we niet aan het advies en zijn er geen kosten. Pas als de polis aan de criteria voldoet, gaan we adviseren, dient de klant allerlei gegevens online in te vullen en worden er dus advieskosten in rekening gebracht.”
De advieskosten worden alleen in rekening gebracht als er een voordeel kan worden behaald van minimaal € 250 na aftrek van alle bijkomende kosten. Het overstapadvies kan worden aangevraagd voor lijfrentepolissen die na 1992 zijn gesloten en overige kapitaalverzekeringen van na 1999. De huidige waarde van de bestaande polis mag maximaal € 20.000 zijn en de resterende looptijd moet minimaal 5 jaar bedragen. “Als er sprake is van een garantiepolis, adviseren we niet over te boeken als de huidige werkelijke garantie gelijk is aan of hoger is dan het bijbehorende GUISE-rendement van de AFM voor de gestelde periode”, aldus Van Beusekom. GUISE staat voor Gemiddelde Uitkomst In Slechte Eventualiteiten.
Wordt de polis daadwerkelijk overgesloten naar Brand New Day, dan wordt voor het beëindigen en overboeken van de polis € 149 berekend.

Reageer op dit artikel