nieuws

Aantal hypotheken ‘onder water’ op 800.000

Financiële planning

Uit een gisteren gepubliceerd nieuw rapport van onderzoekers Johan Conijn en Frans Schilder van de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) blijkt dat het aantal huishoudens met een restschuld op de hypotheek hoger ligt dan eerder werd becijferd. Dit staat vandaag in het FD.

Aantal hypotheken ‘onder water’ op 800.000

Aan het eind van het derde kwartaal van vorig jaar stonden circa 800.000 huishoudens met hun hypotheek onder water, als gevolg van de verdere daling van de woningprijzen. Eerder werd gesproken van 700.000. Het aantal van 800.000 huishoudens komt neer op een kwart van alle eigenaar-bewoners.
Een hypotheek die ‘onder water staat’ betekent dat bij het betreffende huishouden de hypothecaire schuld hoger is dan de waarde van de woning waarop de hypotheek rust. Dat kan knellen als de huiseigenaar het huis wil of moet verkopen. De gemiddelde restschuld per huishouden bedroeg zomer 2012 € 39.000.
(FD, pag. 3)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
ABP schikt hypotheken met Countrywide
(Telegraaf, pag. 23)
 
SNS Reaal mijdt aandeelhouders
(Trouw, pag. 17)
 
Projectontwikkelaar eist 408 miljoen van SNS Reaal
(AD, pag. 17)

Reageer op dit artikel