nieuws

Vrouw ruim 11% duurder uit met sekseneutrale premie

Financiële planning

Een vrouw is sinds vandaag voor een overlijdensrisicoverzekering gemiddeld ruim 11% meer premie kwijt, zo heeft Independer.nl berekend. Verzekeraars mogen vanaf nu geen onderscheid meer maken tussen mannen en vrouwen in het berekenen van verzekeringspremies. Bij enkele maatschappijen is het risicotarief voor vrouwen overigens verlaagd.

Vrouw ruim 11% duurder uit met sekseneutrale premie

Independer vergeleek de premieverschillen voor een niet-rokende vrouw van 43 die een gelijkblijvende dekking sluit van € 135.000 en een niet-rokende man van 39 die een 30-jarige risicopolis sluit met een gelijkblijvende dekking van € 200.000. “In de meest extreme gevallen moet de vrouw 33% tot 37% meer premie betalen”, concludeert de vergelijkingssite. Voor de Generali Top-verzekering gaat de premie het meest omhoog: met 37,58%. Bij sommige aanbieders wordt de polis juist goedkoper: dat is bijvoorbeeld het geval bij Ohra, waar de premie 22,47% lager uitvalt dan voor de invoering van de sekseneutrale tarieven.
Het verzekeren van een mannenleven wordt gemiddeld 10% goedkoper; bij Ohra is de risicopremie zelfs met 41% gedaald. Bij ASR en Generali gaat de premie juist weer met bijna 10% omhoog. “Deze verzekeraars hebben duidelijk dit moment uitgekozen om sowieso een premiewijziging door te voeren.”
 
 

Reageer op dit artikel