nieuws

Nederlanders spaarzamer door regeerakkoord

Financiële planning

Ruim de helft van de bevolking (55%) zegt als gevolg van het regeerakkoord meer te willen sparen om tegenvallers op te kunnen vangen. Dit blijkt uit een klein onderzoek dat Delta Lloyd heeft gehouden naar de houding van consumenten ten opzichte van bancaire lijfrente, het pensioenbewustzijn en het spaargedrag in het algemeen. Ondanks alle slechte berichten denkt 68% na pensionering over (meer dan) voldoende inkomen te kunnen beschikken.

Nederlanders spaarzamer door regeerakkoord

De 307 ondervraagden bouwen in grote meerderheid pensioen op via een pensioenfonds of een pensioenverzekeraar of sparen hier zelf voor. Slechts 4% gebruikt hiervoor een bancaire lijfrente. Maar liefst 52% van de onderzoeksdeelnemers weet niet dat een bancaire lijftrente is bedoeld om fiscaal vriendelijk te sparen voor de oude dag. De consumenten die wel kiezen voor een bancaire lijfrente of een ander financieel product voor aanvullend pensioen laten hun keuze voornamelijk (39%) afhangen van de betrouwbaarheid en solidariteit van de bank of aanbieder. Aan een hoge rente (27%), objectief advies door afstemming op persoonlijke situatie (20%) en duidelijkheid van de informatie (15%) wordt minder belang gehecht.
 

Reageer op dit artikel