nieuws

Aantal HDN-aanvragen schiet omhoog

Financiële planning

Het aantal aanvragen dat via het Hypotheken Data Netwerk (HDN) is verstuurd, is in november opnieuw fors gestegen. Tussen aanbieders en adviseurs zijn bijna 19.000 aanvragen uitgewisseld, 35% meer dan de 14.000 van oktober.

Aantal HDN-aanvragen schiet omhoog

In die maand was het aantal hypotheekaanvragen al met 33 toegenomen ten opzichte van september. In het vierde kwartaal van 2010 werd voor het laatst een aantal van 19.000 aanvragen behaald. HDN-directeur Dorine van Basten wijst naar de aanstaande beperkingen in hypotheekrenteaftrek en leencapaciteit als voornaamste oorzaken voor de toename. “Dit blijkt onder andere uit onze contacten met intermediairs en recente berichtgeving van bijvoorbeeld de NVM. Zij geven aan dat dit voor hun klanten serieuze overwegingen zijn om nog dit jaar een woning te kopen en/of bestaande hypotheken om te zetten of over te sluiten.”
Ruim de helft van alle hypotheekaanvragen in ons land wordt gedaan via HDN.
 

Reageer op dit artikel