nieuws

Restschuld woning nog vijf jaar aftrekbaar

Financiële planning

Huiseigenaren die hun woning met verlies verkopen kunnen vanaf volgend jaar de rente en kosten voor een lening waarmee ze de restschuld voldoen maximaal 5 jaar van de belasting aftrekken. De tijdelijke maatregel geldt voor restschulden die zijn ontstaan in de periode van 1 januari 2013 tot en met 31 december 2017.

Restschuld woning nog vijf jaar aftrekbaar

Een voorstel daartoe werd gisteren door minister Blok (Wonen en Rijksdienst), mede namens staatssecretaris Weekers (Financiën), aan de Tweede Kamer gestuurd.  Aan de aftrekbaarheid van de rente en kosten voor de geldlening wordt niet de voorwaarde gesteld dat deze wordt afgelost. Maar na 5 jaar zijn de rente en kosten niet meer aftrekbaar. De regeling staat ook open voor huiseigenaren die na verkoop bijvoorbeeld gaan huren. Het is geen voorwaarde dat na de verkoop van de eigen woning een nieuwe woning wordt gekocht.

Reageer op dit artikel