nieuws

NN wint terrein op hypotheekmarkt

Financiële planning

De hypotheekproductie is in het derde kwartaal uitgekomen op € 9,2 (14,4) mld: ruim een derde lager dan in dezelfde periode vorig jaar, zo meldt IG&H. In deze krimpende markt geeft Rabobank terrein prijs, terwijl Nationale-Nederlanden nu tot de top-10 van geldgevers behoort.

NN wint terrein op hypotheekmarkt

Marktleider Rabobank verliest bijna 5 procentpunten marktaandeel vergeleken met het derde kwartaal van 2011. Volgens IG&H bedraagt het belang van de bank in de hypotheekverstrekking daarmee 25%. “De daling is vooral bereikt in de eerste kwartalen van dit jaar. Ten opzichte van het tweede kwartaal is het marktaandeel van Rabobank juist weer toegenomen.”
Nationale-Nederlanden verdrievoudigt zijn marktaandeel tot ruim 6% en bezet nu de zesde plaats, onder meer ten koste van WestlandUtrecht, dat zal opgaan in NN Bank.
Aegon en de ING boeken ruim 2% groei in marktaandeel.
Het aantal nieuwe hypotheken is in het derde kwartaal afgenomen tot 42.000 (58.000). Daarvan is 28% een oversluiting.
 

Reageer op dit artikel