nieuws

Dazure komt via Independer met risicopolis op basis van postcode

Financiële planning

Dazure komt via Independer.nl met een risicopolis waarbij de premie (deels) op basis van de postcode van de verzekerde wordt vastgesteld. De risicodrager voor deze Finvita-verzekering is Leidsche.

Dazure komt via Independer met risicopolis op basis van postcode

Voor het bepalen van de premie zijn de postcodegebieden in ons land verdeeld in vijf risicocategorieën. “En dat is uniek, want alle andere overlijdensrisicoverzekeringen houden geen rekening met de woonomgeving. De Finvita-overlijdensrisicoverzekering gaat uit van het feit dat de woonomgeving van de verzekerde direct van invloed is op de levensverwachting”, aldus Independer, dat ook verwijst naar het CBS-rapport ‘Rijke mensen leven lang en gezond’. Daarnaast is de premie afhankelijk van gangbare factoren als leeftijd en rookgedrag. De polis kan alleen worden gesloten via de Achmea-dochter. De verzekering kent geen afkoopwaarde en geen premiedepot, maar kan wel premievrij worden gemaakt. De keuringsgrens is € 400.000.
 

Reageer op dit artikel