nieuws

Besuijen van start met nieuw hypotheekbedrijf

Financiële planning

Besuijen van start met nieuw hypotheekbedrijf

In Den Haag is het nieuwe hypotheekservicebedrijf Adaxio van start gegaan. Commercieel directeur Peter Besuijen zegt geldgevers ondersteuning te bieden in alle processen, van funding tot veiling.

 
Besuijen gaf voorheen onder meer leiding aan Quion. Met Adaxio gaat hij soortgelijke dienstverlening bieden. “Je zou ons naast Stater en Quion de derde hypotheekservicer kunnen noemen. Maar onze diensten gaan verder.” Het dienstenpakket van Adaxio omvat primary servicing (het verstrekken van nieuwe of aanvullende hypothecaire leningen en beheer) en special servicing (het voorkomen, beperken en oplossen van betalingsachterstanden). Daarnaast biedt Adaxio veiling- en backupdiensten en fungeert het bedrijf als ‘master servicer’ voor gesecuritiseerde hypotheekportefeuilles. “Wij willen die activiteiten overnemen die een geldverstrekker zelf niet meer goed kan of wil doen. Als het nodig is, kan een geldgever bij ons met zijn hele hebben en houden terecht, van verstrekking tot aflossing.” Adaxio, dat nu 33 medewerkers telt, wil geldverstrekkers ook gaan helpen met het in kaart brengen van de portefeuille in kaart brengen en inschatten welk effect de aangescherpte hypotheekregels hebben op de risico-ontwikkeling. “Als het aflossingspatroon verandert, moet je bijvoorbeeld ook je funding veranderen. Wij zijn in staat om na te gaan wat er met de portefeuille gebeurt.” Adaxio wil zich ook gaan richten op het bedienen van geldverstrekkers die door het wegvallen van partijen het contact met de klant zijn kwijtgeraakt. “Er zijn serviceproviders en advieskantoren verdwenen. Vaak is dan niet duidelijk via welke adviseur een klant is binnengekomen. Wij werken ook aan een manier om die zwevende klanten te bedienen.”
Adaxio is onderdeel van de CMIS Group, die in Nederland al actief was met het (deels) bedienen van de portefeuille van het uit ons land verdwenen GMAC Hypotheken.

Reageer op dit artikel