nieuws

Legal & General helpt bij profilering onafhankelijk advies

Financiële planning

Legal & General verstrekt sinds kort tegen kostprijs materialen waarmee het intermediair het belang van onafhankelijk advies kan uitdragen. De verzekeraar wil hiermee bereiken dat het voor consumenten helder is of ze te maken hebben met een adviseur of een verkoper. Het promotiemateriaal is neutraal en bevat geen verwijzingen naar Legal & General.

Legal & General helpt bij profilering onafhankelijk advies

De verzekeraar heeft een aantal items laten ontwikkelen waarmee het intermediair zich kan profileren, waaronder een algemene video over onafhankelijk advies, een logo, brochure, posters en stickers. Directeur Arno Dolders noemt het  “een gemiste kans” dat het onderwerp onafhankelijkheid niet krachtig in BGFO 3 is geregeld. “De term ‘onafhankelijk adviseur’ had wettelijke bescherming moeten krijgen”, aldus Dolders. “Alleen dan is het voor consumenten helder of ze te maken hebben met een adviseur, dan wel een verkoper. Als Legal & General werken wij uitsluitend samen met het intermediair. Wij hebben er dus zakelijk het grootste belang bij dat dit intermediair niet de dupe wordt van halfzachte wetgeving op het gebied van level playing field.”

Reageer op dit artikel