nieuws

Genomineerden Gouden Spreekbuis bekend

Financiële planning

Genomineerden Gouden Spreekbuis bekend

Aegon, Florius en Obvion zijn de genomineerden voor zowel de Gouden Spreekbuis 2012 als de Performance Award die Blauw Research jaarlijks toekent. Voor alle drie de geldverstrekkers geldt volgens het bureau dat zij zich goed hebben weten te ontwikkelen of goed stand hebben gehouden in een “wederom roerig financieel jaar”.

Zoals ieder jaar heeft Blauw onderzocht bij tussenpersonen wat zij vinden van de wijze waarop geldverstrekkers zich profileren (Gouden Spreekbuis) en welke bank of verzekeraar hun voorkeur heeft (Performance Award). Voor het laatste onderzoek ‘meet’ Blauw de tevredenheid over onder meer het offerte- en acceptatieproces en de algemene informatievoorziening.
Dit jaar werden ook nieuwe aspecten meegenomen in het onderzoek. Tussenpersonen werd bijvoorbeeld gevraagd in hoeverre geldverstrekkers hen helpen bij de overgang van provisie naar directe beloning. Ook de mate waarin geldverstrekkers de klant centraal stellen en de hulp die ze het intermediair bieden bij het zoeken naar oplossingen voor klanten werden onderzocht. 

Reageer op dit artikel