nieuws

DAK-leden krijgen zekerheid over Argenta

Financiële planning

DAK-leden krijgen zekerheid over Argenta

Intermediaircollectief DAK uit De Meern informeert volgende week zijn 1.500 leden over welke tussenpersonen nog zaken kunnen doen met hypotheekverstrekker Argenta. De afgelopen dagen is volgens algemeen directeur Tim Rijvers ‘flexibel’ met hypotheekaanvragen omgegaan, al vielen er ook aanvragen tussen wal en schip.

Een aangesloten kantoor had via DAK voor een klant een aanvraag voor een Argenta-hypotheek gedaan en kreeg pas dagen later te horen dat dat niet meer ging. Volgens hem was DAK wel op de hoogte, maar mocht de serviceprovider dit van Argenta niet pro-actief melden.
Tim Rijvers: "Dit betreuren we zeer. Deze adviseur heeft veel werk gedaan, zit in de Argenta-modus, en dan kan het ineens niet meer." DAK was al wel op de hoogte van de koerswijziging van Argenta. "Maar omdat nog niet alles was uitgekristalliseerd, konden we onze leden niet informeren. Ik moet wel zeggen dat we in deze periode flexibel zijn opgetreden, maar het was niet in alle gevallen mogelijk."
Volgens Rijvers is het niet de bedoeling dat alle leden proefondervindelijk ontdekken of ze wel of niet bij Argenta in de boeken staan. "Volgende week gaan we alle leden informeren. Argenta heeft selectiecriteria opgesteld en in samenspraak met hen is er een selectie gemaakt." Rijvers kan niet zeggen hoeveel van de 1.500 aangesloten kantoren met Argenta zaken blijven doen.

Reageer op dit artikel