nieuws

Medewerkers SNS Reaal: geen versobering

Financiële planning

Medewerkers SNS Reaal: geen versobering

De medewerkers van bankverzekeraar SNS Reaal voelen niets voor een versobering van hun arbeidsvoorwaarden. Dat is de overall conclusie die de vakorganisaties trekken uit een inventarisatieronde die de afgelopen maanden is gehouden. In totaal hebben zo’n 1.000 medewerkers een dergelijke bijeenkomst in het kader van de komende cao-onderhandelingen bezocht.

In de nieuwe cao zou volgens de medewerkers van SNS Reaal tenminste koopkrachtbehoud moeten worden gegarandeerd, rekening houdend met de stijgende inflatie en de aangekondigde overheidsmaatregelen. Daarbij worden ook werkzekerheid, duurzame inzetbaarheid en doorstroom- of doorgroeimogelijkheden belangrijk gevonden.
De medewerkers vinden het niet acceptabel om te moeten inleveren voor een aandeelhoudersrendement van 8 tot 10%, noch vanwege 'blunders' uit het verleden, zoals de aankoop van de vastgoedtak Property Finance. Ook zou de SNS Reaal top met twee maten meten: de financiële sector zou maatgevend zijn voor de top-100 en 'de algemene markt' voor de overige medewerkers. Voor deze laatste groep zijn de arbeidsvoorwaarden daardoor 10 tot 15% te ruim volgens de directie. Voor de medewerkers is inleveren eventueel bespreekbaar als er een harde werkgelegenheidsgarantie wordt gegeven, maar volgens de directie kan daarvan geen sprake zijn. De vakbonden en hun kaderleden gaan zich nu buigen over concrete wijzigingsvoorstellen voor de nieuwe cao, die met terugwerkende kracht 1 juni 2012 als ingangsdatum zou moeten krijgen.

Reageer op dit artikel