nieuws

RegioBank laat ouders sparen voor huis van kind

Financiële planning

De SNS-franchiseformule RegioBank heeft de Eigen huis Spaarrekening geïntroduceerd. Daarmee wordt ingespeeld op de steeds strengere hypotheekregels: ouders en grootouders kunnen met het nieuwe product sparen voor de aanschaf van een woning door de (klein)kinderen.

De rente op de spaarrekening bedraagt 3,0%. "Wij spelen met Eigen huis Sparen in op het voordeel van startkapitaal bij het aangaan van een hypotheek. De toenemende eisen voor huizenkopers vergroten het belang van startkapitaal alleen maar. Dat levert direct voordeel op voor je hypotheek", zegt RegioBank-directeur Hans van den Bor. "Met een startkapitaal voor een eigen woning hoef je minder te lenen, valt de hypotheek mogelijk in een lagere risicoklasse en gaan je nettomaandlasten er op vooruit."
Er geldt geen minimale of maximale eerste inleg. Sparen kan via een maandelijkse bijdrage, een jaarlijkse (fiscaal gunstige) schenking of incidentele stortingen. Het spaartegoed is vrij opneembaar als het wordt gebruikt voor de aankoop van een woning of bouwgrond voor een woning, maar ook voor het aangaan van een huurcontract of het aflossen van een hypotheek.

Reageer op dit artikel