nieuws

Verzekerings Unie gaat op in PoliService

Financiële planning

Futurum, de holding die sinds november vorig jaar volledig eigendom is van ASR, gaat de activiteiten van de voormalige ASR-loondienst Verzekerings Unie overhevelen naar serviceprovider PoliService. Daarbij gaat meer dan de helft van de banen verloren.

Verzekerings Unie gaat op in PoliService

"De Verzekerings Unie kampt met teruglopende inkomsten als gevolg van hevige
concurrentie en een krimpende markt. De Verzekerings Unie verkeert hierdoor in acute liquiditeitsproblemen", zo laat Futurum weten. Er worden 42 arbeidsplaatsen geschrapt; een deel van de medewerkers zal een plek vinden in de PoliService-organisatie. In totaal telt Futurum 76 werknemers.
ASR deed drie jaar geleden de Verzekerings Unie en PoliServise (toen goed voor 179 medewerkers) van de hand aan Futurum, een holding waarin intermediairbedrijf Optima (en aanvankelijk ook Beijer) 75% van de aandelen had. ASR was zelf de derde eigenaar. Doordat Optima in financiële problemen kwam, zijn de resterende aandelen vorig jaar weer volledig overgenomen door ASR.

Reageer op dit artikel