nieuws

Aon neemt zakelijkadviestak ABN Amro over

Financiële planning

Aon neemt zakelijkadviestak ABN Amro over

Aon is van plan de intermediaire activiteiten voor zakelijke verzekeringen van ABN Amro Bank over te nemen. De overname behelst de verzekeringsactiviteiten voor grootzakelijke ondernemingen en een aantal activiteiten voor het midden- en kleinbedrijf (risico-advies, verzekeringsmakelaardij en het beheer van polissen). ABN Amro Verzekeringen, onderdeel van Delta Lloyd Groep, neemt de intermediaire activiteiten voor zakelijk schadeverzekeren van het mkb over van ABN Amro Bank.

In totaal maken 78 ABN Amro-medewerkers de overstap naar Aon. Volgens Marc van Nuland, directievoorzitter van Aon Risk Solutions in Nederland, sluiten de over te nemen activiteiten van ABN Amro goed aan bij de bestaande dienstverlening van Aon: "De voorgenomen overname betekent een investering in verdere groei van Aon in Nederland."
Lex Geerdes, Country Manager Aon Nederland vult aan: "Door de expertise van beide organisaties te combineren, kunnen we de beste oplossingen blijven bieden aan onze klanten." Financiële details over de transactie worden niet bekend gemaakt.
ABN Amro Verzekeringen neemt 116 fte over van ABN Amro Bank. Volgens Ingrid de Graaf, algemeen directeur van ABN Amro Verzekeringen, zorgt de transactie voor de samenvoeging van verzekeraar en intermediair, worden de kosten in de distributieketen verlaagd en neemt de commerciële slagkracht van ABN Amro Verzekeringen toe. De jaarlijkse operationele kosten voor Delta Lloyd Groep nemen toe met circa € 20 mln. De verwachting is dat de transactie bijdraagt aan de operationele winst van 2012.
De overdracht zal naar verwachting in de eerste helft van 2012 worden afgerond.

Reageer op dit artikel