nieuws

Aegon en Menzis samen in zorgsparen

Financiële planning

Aegon en Menzis gaan onder de naam Zorgsparen samen een product aanbieden, waarbij klanten “onder aantrekkelijke voorwaarden” kunnen sparen om later langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Daartoe kan een Aegon-spaarrekening worden geopend; het spaarsaldo is vrij opneembaar.

Aegon en Menzis samen in zorgsparen

Als bestedingsdoelen noemen beide partijen onder meer aanpassingen aan de woning, hulpmiddelen, thuiszorg en hulp in de huishouding. "Als u eraan toe bent om uw spaargeld te besteden, dan krijgt u een advies op maat. We maken een concreet voorstel voor het besteden van uw zorgspaargeld en zetten de oplossing zonodig ook in gang", zo informeert Menzis de consument. "Als u niet helemaal afhankelijk wilt zijn van de overheid, zo lang mogelijk uit de professionele zorg wilt blijven en zo lang mogelijk wilt blijven wonen zoals u gewend was, dan kan Zorgsparen u helpen."
Menzis en Aegon benadrukken dat het niet gaat om sparen voor eerste- of tweedelijnszorg of om een collectieve regeling waarbij kan worden gespaard voor ziekenhuiszorg later.

Reageer op dit artikel