nieuws

Verbond: ‘pensioenfondsen zetten verzekeraars weg als duur’

Financiële planning

Het Verbond van Verzekeraars is niet gelukkig met de uitleg die de Pensioenfederatie deze week heeft gegeven om bij deelnemers van pensioenfondsen vooroordelen weg te nemen. Het Verbond vindt dat pensioenfondsen andere pensioenaanbieders als banken en verzekeraars ten onrechte als duurder afschilderen.

Verbond: ‘pensioenfondsen zetten verzekeraars weg als duur’

Het Verbond noemt de verklaring van de federatie, waarin wordt uitgelegd dat de kosten van pensioenfondsen niet zo hoog zijn als velen denken, een "kennelijke poging het eigen profiel op te poetsen door zich af te zetten tegen anderen". "Dat fondsen gemiddeld vrij lage uitvoeringskosten hebben, is toe te schrijven aan de omvang van twee verplicht gestelde fondsen met meer dan een miljoen deelnemers: Pensioenfonds Zorg en Welzijn en ABP. Uit onderzoek door PwC blijkt dat, gecorrigeerd voor schaalgrootte van de regeling, verzekeraars juist lagere uitvoeringskosten hebben dan pensioenfondsen. Dat is een logische constatering, omdat verzekeraars meerdere pensioenregelingen uitvoeren en daardoor schaalvoordelen creëren. De suggestie dat fondsen goedkoper zijn door het ontbreken van winstoogmerk, topsalarissen en bonussen is dan ook niet alleen tendentieus, maar vooral onjuist."
In de pensioenfederatie zijn de koepels VB, OPF en UvB verenigd.

Reageer op dit artikel