nieuws

Hypotheekoverleg gepland voor eind deze maand

Financiële planning

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) gaat eind september praten met de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de minister van Financiën over de nieuwe hypotheeknormen.

Hypotheekoverleg gepland voor eind deze maand

De NVB wil praten met de toezichthouders om meer vrijheid te krijgen bij de verstrekking van hypotheken, met name aan starters. De afspraak staat gepland voor eind september, meldt de AFM desgevraagd. "Het overleg vindt plaats met de minister en de banken", aldus een woordvoerder. "In de Tweede Kamer is bij de behandeling van de nieuwe Gedragscode Hypothecaire Financieringen maanden geleden al afgesproken dat als er knelpunten zouden zijn rond de nieuwe normen er overleg zou plaatsvinden met de banken", aldus de AFM. "Dat gaat dus binnenkort gebeuren."
Minister De Jager van Financiën stuurde in maart de nieuwe Gedragscode Hypothecaire Financieringen naar de Tweede Kamer en trok hiermee zijn voorstel tot nadere wetgeving omtrent hypotheekverstrekking in. "Een mijlpaal in de regulering van hypotheekverstrekking in ons land", zo reageerden destijds de NVB en het Verbond van Verzekeraars, die de code samen hebben opgesteld. De strengere hypotheeknormen gelden sinds 1 augustus en leiden sindsdien tot veel discussie.

Reageer op dit artikel