nieuws

Vernieuwde overlijdensrisicoverzekering bij Allianz

Financiële planning

Allianz Nederland introduceert een vernieuwde overlijdensrisicoverzekering die zich onderscheidt door “extra lage premies”, een digitale gezondheidsverklaring, korte doorlooptijd en een inzichtelijk aanvraagproces. Allianz claimt dat de premies tot wel 40% lager zjn dan op het oude Allianz Design Risico.

Vernieuwde overlijdensrisicoverzekering bij Allianz

De scherpe tarieven gelden vooral voor niet-rokers en HBO-opgeleiden. "Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een HBO-diploma of hoger langer leven dan mensen die een lagere oplediing hebben genoten. Voor mensen met een lagere opleiding dan MBO hebben wij al een scherp tarief, maar omdat de levensverwachting bij minimaal HBO-opgeleiden nog hoger is, kunnen we daarvoor een nog scherper tarief aanbieden", aldus Allianz.
Een ander voordeel zouden de korte doorlooptijden zijn. "In de meest ideale situatie kan binnen tien minuten een lopende polis worden gegenereerd", claimt Allianz. "Als de offerte wordt doorgezet naar een aanvraag, dan ontvangt de (kandidaat) verzekerde per email de link naar de digitale gezondheidsverklaring. Als de persoon medisch akkoord is, dan ontvangt hij in de mail een extra check door middel van een burgerservicenummer-check. Zodra die akkoord is, wordt de polis per mail en per post verstuurd.

Reageer op dit artikel