nieuws

Unirobe Meeùs stopt met label Alpha Hypotheken

Financiële planning

Unirobe Meeùs stopt met label Alpha Hypotheken

Unirobe Meeùs Groep stopt met het bemiddelen van hypotheken onder het label Alpha Hypotheken. Het intermediairbedrijf van Aegon wil zich concentreren op verzekeringen en pensioenen. De intentie is dat het label Alpha Hypotheken in afgeslankte vorm zelfstandig wordt voortgezet.

Voorzover mogelijk worden de circa vijftig medewerkers van Alpha Hypotheken binnen de Unirobe Meeùs Groep herplaatst, "echter gedwongen ontslagen zullen niet kunnen worden voorkomen".
Heleen de Heer, directeur Commerciële Ontwikkeling bij Unirobe Meeùs, noemt het besluit het gevolg van een strategische keuze "om ons voornamelijk te richten op bemiddeling in verzekeringen en pensioenen; we blijven dus wel hypotheken verkopen, maar niet meer onder het label Alpha Hypotheken".
Alpha Hypotheken zag zijn omzet in 2007, het laatste jaar waarover jaarcijfers bekend zijn, sterk teruglopen: van € 7,1 mln naar € 5,0 mln. In het matige hypotheekjaar 2008 is die omzet vermoedelijk verder gedaald. Het bedrijf werd in 1981 opgericht door Dick Schrieken, de eerste makelaar in hypotheken. Hij nam begin 2008 afscheid van Alpha Hypotheken en Unirobe; zijn opvolger Bram Duits vertrok een half jaar later.

Reageer op dit artikel