Whitepapers

Rating financieel adviesmarkt in Nederland

Cijfers

Rating financieel adviesmarkt in Nederland

Uit een analyse van het Ratinginstituut Financieel Dienstverleners (RIFD) en Adviesbureau Fred de Jong blijkt dat van alle 7.300 intermediaire vergunninghouders in Nederland, er 1.800 een verhoogd risico vormen qua betaalgedrag en financiële stabiliteit. Deze conclusie is gebaseerd op credit rating informatie en risicosignalen verkregen van diverse toonaangevende kredietinformatiebureaus.

Het RIFD heeft samen met Adviesbureau Fred de Jong een analyse gemaakt van de samenstelling van de financieel adviesmarkt en daarbij gekeken naar de mate van risico. Dat heeft geleid tot een whitepaper getiteld ‘Rating financieel adviesmarkt in Nederland’

Whitepaper: Rating financieel adviesmarkt in Nederland

Reageer op dit artikel