nieuws

NN verzesvoudigt winst, ook ING groeit

Cijfers

Het beursgenoteerde NN Group schreef goede cijfers over het tweede kwartaal van 2014. Ten opzichte van een jaar eerder verzesvoudigde de winst van de verzekeraar. Het kwartaal verliep voor ING ook goed, met een winststijging van 19%.

NN verzesvoudigt winst, ook ING groeit

De winst van NN groeide van € 39 mln in het tweede kwartaal van 2013 naar € 252 mln in het tweede kwartaal van dit jaar. De verzekeraar schrijft de winststijging toe aan gunstige resultaten op beleggingsconstructies in Japan en herwaarderingen. Het operationele resultaat van NN zakte met 6% naar € 257 mln. CEO Lard Friese: “NN Group heeft een goede prestatie geleverd zal zich blijven focussen op het behalen van de strategische doelstellingen.”

ING
Ook ING, dat NN afgelopen kwartaal naar de beurs bracht, maakte de kwartaalcijfers bekend. De nettowinst van het concern steeg met 19% naar € 1,07 mld. De onderliggende winst was € 1,18 mld, 31% meer dan een jaar eerder. CEO Ralph Hamers schreef de succesvolle cijfers vooral toe aan de bankactiviteiten: “De prestatie van ING Group in het tweede kwartaal was sterk, met een onderliggende winst van € 1,18 mld die voornamelijk was te danken aan ING Bank. Het onderliggende resultaat van de Bank was € 1,28 mld.”

Staatssteun
De positieve resultaten betekenen dat ING overweegt de in 2008 verkregen staatssteun eerder terug te betalen. De voorlaatste termijn van € 1,225 mld werd eind maart overgemaakt. De laatste betaling van ruim € 1 mld zal uiterlijk in mei 2015 voldaan worden, maar ING wil de staatssteun zo snel mogelijk aflossen. Het concern wacht nog op de uitkomst van het onderzoek van de Europese Centrale Bank die moet uitwijzen of banken economische schokken kunnen doorstaan.

Bekijk hieronder de toelichting van Ralph Hamers bij de kwartaalcijfers:

Reageer op dit artikel