nieuws

Conservatrix boekt voor het derde jaar op rij verlies

Cijfers

Conservatrix Levensverzekeringen heeft in 2013 voor het derde jaar op rij rode cijfers moeten schrijven, blijkt uit het jaarverslag. De Baarnse verzekeraar wist het verlies wel te beperken ten opzichte van de voorgaande jaren.

Conservatrix boekt voor het derde jaar op rij verlies

Conservatrix boekte een negatief resultaat van € 4,73 mln, waar het verlies in 2012 (€ 7,59 mln) en 2011 (€ 8,84 mln) nog beduidend hoger was. Ondanks het aanhoudende verlies spreekt Conservatrix van een succesvol jaar. “Het aantal financieel adviseurs waarmee wij samenwerken groeide. Ons belangrijkste garantieproduct, Het ‘Natuurlijk’ Garantieplan, genoot onveranderd de belangstelling van de eindafnemer. In de nog altijd stagnerende woningmarkt werd in oktober 2013 voor de duizendste keer De Conservatrix Hypotheek afgesloten.”

Stuwende kracht achter het krimpende verlies was de groei van het netto premie-inkomen. Conservatrix schrijft: “In de krimpende markt voor levensverzekeringen steeg het totale bruto premie-inkomen in 2013 naar ruim € 91 mln. In 2012 was het bruto premie-inkomen € 84 mln.

Reageer op dit artikel