nieuws

Aegon groeit en breidt uit naar Portugal

Cijfers

Het onderliggend resultaat van Aegon groeide in het afgelopen kwartaal met 7% tot € 514 mln, blijkt uit de cijfers over het tweede kwartaal van 2014 van de verzekeraar. Daarin maakte Aegon ook bekend zijn activiteiten naar Portugal te hebben uitgebreid.

Aegon groeit en breidt uit naar Portugal

Het gaat om het partnership met Banco Santander in Spanje. Dat werd uitgebreid naar Portugal. Hiervoor neemt Aegon een belang van 51%  in de verzekeringsactiviteiten van Banco Santander Totta. De deal is een onderdeel van een contract voor 25 jaar om verzekeringsproducten in Portugal te verkopen via het netwerk van Banco Santander dat Aegon in juli tekende. Daarnaast nam de verzekeraar ook het resterende belang van 50% in de in vrouwen gespecialiseerde autoverzekeraar Onna-Onna over.

Resultaat in Nederland
De hogere nettowinst van Aegon kwam vooral door het afbouwen van risico’s in Groot-Brittannië en de verkoop van investeringen in Nederland. Daarnaast lagen de afschrijvingen met 263 miljoen euro iets lager dan een jaar eerder. De verkoop van levensverzekeringen nam met 2% af, vooral door krimp op de Britse en Nederlandse markt. De verkoop van andere verzekeringen nam door sterke groei in de VS met ruim een derde toe.

Ook het onderliggend resultaat van de Nederlandse tak van Aegon groeide flink ten opzichte van het tweede kwartaal van 2013: met 29% tot € 131 mln. Dit was voornamelijk te danken aan de verbeterde inkomsten uit niet-leven, hogere inkomsten uit investeringen.

Alex Wynaendts, voorzitter van de Raad van Bestuur van Aegon, was ‘zeer tevreden’ met de behaalde resultaten. “Ook dit kwartaal kiezen steeds meer mensen voor Aegon. Zij vertrouwen erop dat zij met onze producten en diensten hun financiële toekomst veilig kunnen stellen. Dit vertrouwen leidt er nu voor het eerst toe dat we meer dan € 500 mld aan beleggingen beheren voor onze klanten”.

Reageer op dit artikel