nieuws

Gemiddeld loon in financiële sector daalt flink

Cijfers

Het gemiddelde salaris van financieel dienstverleners is in 2013 met maar liefst 7,9% gedaald. Waar het gemiddelde bruto uurloon in 2012 nog op €16,50 lag, is dat afgelopen jaar gezakt naar € 15,20. Dat blijkt uit onderzoek van Loonwijzer en Monsterboard.

Gemiddeld loon in financiële sector daalt flink

Het is overigens een honorarium waar de financiële sector zich niet voor hoeft te schamen. Want van de tien door Monsterboard onderzochte sectoren wordt alleen in het onderwijs (€ 16,40) en de productiesector (€ 16,30) beter betaald. Gian Zandona, managing director van Monsterboard: “Het inkomen in de financiële sector is ondanks de daling nog steeds relatief hoog. Tegelijkertijd zie je in de resultaten dat het onrustig is in de sector, bijvoorbeeld door vele reorganisaties. Bijna de helft van de medewerkers zou best een andere werkomgeving willen.”

Tevredenheid
Toch betekent de loondaling niet dat de financieel dienstverleners minder tevreden hun kantoor binnenstappen. Van de werknemers in de financiële sector is 58% tevreden met zijn of haar baan. Tevreden met het inkomen is 39%, vergeleken met andere sectoren een redelijk hoge score. “Hoewel medewerkers van financieel dienstverleners, banken en verzekeraars behoorlijk minder zijn gaan verdienen afgelopen jaar, is de tevredenheid met de baan en het loon niet verder afgenomen”, zegt Paulien Osse van Loonwijzer.

Reageer op dit artikel