nieuws

Bovemij beëindigt jubileumjaar met lichte daling van de winst

Cijfers

In het jaar dat de Bovemij Verzekeringsgroep zijn 50-jarige jubileum vierde, zag het bedrijf het resultaat voor belastingen licht dalen naar € 30,1 mln (€35,5 mln in 2012). Die daling was vooral te wijten aan het mindere beleggingsresultaat.

Bovemij beëindigt jubileumjaar met lichte daling van de winst

Dat zakte van € 19,2 mln naar € 15,1 mln. Het technische resultaat groeide licht, met € 0,4 mln naar € 14,6 mln. Een positieve noot was de stijging van de premieomzet van Bovemij, die ging omhoog naar € 277 mln. “De premiegroei van € 3,6 mln is gerealiseerd ondanks de voortdurende economische en financiële crisis en een al jaren stagnerende schadeverzekeringsmarkt”, schrijft de verzekeringsgroep trots.

Uitdaging
Bovemij verwacht dat 2014 een pittig jaar zal worden. “Vooruitkijkend in het niet lastig te voorspellen dat 2014 een jaar vol uitdagingen wordt voor zowel de BOVAG-markt als de verzekeringsmarkt. Nederland klimt weliswaar langzaam uit de crisis, het landschap is echter blijvend veranderd. Een groot aantal bedrijven is onvoldoende toegerust hier adequaat op te kunnen reageren. Dit zal uiteindelijk leiden tot verdere schaalvergroting in de BOVAG-branche en tot duidelijke vermindering van het aantal bedrijven.”

Reageer op dit artikel