nieuws

Beter resultaat, winstdeling en solvabiliteit voor De Onderlinge ‘s-Gravenhage

Cijfers

De Onderlinge ‘s-Gravenhage heeft over 2013 een positief resultaat weten te halen. Het resultaat na belastingen kwam uit op € 21,7 mln, versus € 15,4 mln een jaar eerder. De solvabiliteit steeg van 409% naar 414% en voor de winstverdeling werd € 6,5 mln beschikbaar gesteld, een miljoen meer dan een jaar eerder.

Beter resultaat, winstdeling en solvabiliteit voor De Onderlinge ‘s-Gravenhage

De veer die de verzekeraar daarvoor moest laten uitte zich vooral in het aantal medewerkers. De Onderlinge ging in 2013 van 210 medewerkers terug naar 169. Het neemt niet weg dat algemeen directeur Pieter Loyson een tevreden man is. “De bedrijfsresultaten zijn verbeterd ondanks de onverminderd moeilijke marktomstandigheden”, concludeert hij in een toelichting bij het jaarverslag.

Vertrouwen
Volgens De Onderlinge is er sprake van licht economisch herstel. “Dit kan bijdragen aan het herstel van het consumentenvertrouwen, een belangrijke indicator voor de levensverzekeringsmarkt”, schrijft de verzekeraar. Loyson: “De Onderlinge ’s-Gravenhage vindt het van belang dat de consument een laagdrempelige toegang heeft tot professioneel advies van het intermediair. Wij vinden het minstens zo belangrijk dat onze garantieverzekeringen begrijpelijk en betaalbaar zijn en dat de dienstverlening adequaat blijft, met oog voor de menselijke maat. Als onderlinge levensverzekeraar zijn wij er op de eerste plaats voor onze deelnemers.”

Reageer op dit artikel