nieuws

Arno Dolders: ‘Evaluatie provisieverbod in 2017 is volstrekt onverantwoord’

Cijfers

Bij de presentatie van de jaarcijfers van Legal & General heeft Arno Dolders, algemeen directeur van de verzekeraar, gewaarschuwd dat door het provisieverbod steeds meer consumenten on- of onderverzekerd worden. Volgens hem moet het verbod sneller geëvalueerd worden.

Arno Dolders: ‘Evaluatie provisieverbod in 2017 is volstrekt onverantwoord’

“Ook al zijn er in de economie lichtpuntjes te zien, de consument blijft toch grote moeite houden met het betalen voor financieel advies”, schrijft Dolders. Volgens de algemeen directeur verplaatst de afzet zich daardoor van het intermediaire naar het directe kanaal én zijn er steeds meer mensen niet of te weinig verzekerd. “Het voornemen om pas in 2016/2017 over te gaan tot een evaluatie van de effecten van het huidige verbod op provisie is volstrekt onverantwoord”, luidt Dolders dan ook de alarmbel over het in zijn ogen te late tijdstip van evaluatie.

Beleggingsverzekeringen
Dolders doet zijn beklag over het provisieverbod ondanks een volgens Legal & General ‘uitstekend’ jaar. De totale productie aan levensverzekeringen steeg met 16% naar ruim € 136 mln, het aantal afgesloten collectieve pensioencontracten verdrievoudigde ten opzichte van een jaar eerder en de solvabiliteit steeg van 248% naar 297%.

Daarnaast steeg de vraag naar beleggingsverzekeringen. “Als gevolg van een combinatie van lage rente en fiscale heffingen leiden garantieproducten in de praktijk op dit moment vaak tot een negatief netto rendement”, schrijft de verzekeraar. “Dit is een van de redenen waarom de belangstelling voor beleggingsverzekeringen weer toeneemt.” De instroom van premie nam bij Legal & General met 45% toe.

Reageer op dit artikel