nieuws

Verzekeraars registreren 13% minder fraudes

Cijfers

Het lijkt erop dat de aandacht van verzekeraars voor fraudebestrijding wat is verslapt. In 2012 registreerden de verzekeraars aangesloten bij het Verbond 3.196 fraudemeldingen, 13% minder dan het jaar ervoor. Het leeuwendeel van de meldingen (2.823 stuks) komt voor rekening van de sector Schade, gevolgd door Zorg met 219 meldingen. Sectoroverschrijdend werden 134 fraudemeldingen gedaan en de sector Leven sluit de rij met 20 fraudemeldingen.

Verzekeraars registreren 13% minder fraudes

Dat blijkt uit de nieuwste editie van ‘Verzekerd van Cijfers’ van het Verbond van Verzekeraars. Vooral de Ziektekostenverzekeraars hebben vorig jaar opvallend minder frauderegistraties gemeld. Werd in 2011 nog 391 keer aan de bel getrokken, in 2012 was dat slechts 177 keer, een daling van 55%. Een verklaring voor de afname van het aantal fraudemeldingen geeft het Verbond niet.
Provisieverbod
Het Verbond meet maandelijks hoe het is gesteld met de bekendheid van de consument met het provisieverbod. Dat blijkt nogal te fluctueren. In december 2012 was 53% van de consumenten op de hoogte van het provisieverbod en dat liep langzaam op tot 66% in februari en maart van dit jaar. Daarna nam de bekendheid weer af tot 56% in augustus.

Reageer op dit artikel