nieuws

‘Reisverzekeraars spinnen garen bij onwetende consument’

Cijfers

Er bestaat nog veel onwetend bij Nederlandse vakantiegangers over de reisverzekering, hoewel de meerderheid op reis gaat met het gevoel goed verzekerd te zijn. Dat blijkt uit onderzoek dat MarketResponse in augustus online heeft uitgevoerd onder ruim 550 consumenten.

‘Reisverzekeraars spinnen garen bij onwetende consument’

De helft van de mensen die in eigen land op vakantie gaat, doet dat zonder reisverzekering. Als men naar het buitenland gaat, sluiten acht op de tien Nederlanders een reispolis af. Dit is in tweederde van de gevallen een doorlopende reisverzekering. Als voornaamste reden om geen verzekering af te sluiten, noemen Nederlanders dat zij het nut van verzekeren niet inzien, of sceptisch zijn over de voorwaarden. Vier op de tien Nederlanders blijken niet op de hoogte van het mogelijk vervallen van de werelddekking voor zorgkosten in het basispakket van de zorgverzekering.
“Verzekeraars laten dus kansen liggen”, concluderen de onderzoekers. “Verzekerden zouden beter, wellicht ook op andere wijze, moeten worden geïnformeerd over het hoe en waarom bij een reisverzekering. Eén op de vijf Nederlanders weet bijvoorbeeld niet welke schade tijdens de vakantie door welk type verzekering wordt gedekt. Onder jongeren is zelfs ruim een derde hiervan niet op de hoogte.”
De lage betrokkenheid is ook zichtbaar bij Nederlanders die afgelopen zomer een kortlopende reisverzekering afsloten: 17% van deze groep weet nu niet meer bij welke verzekeraar ze dit hebben gedaan. Niet verwonderlijk dus, dat de schade niet altijd wordt geclaimd. Mensen weten vaak niet dat ze het kunnen declareren. “Verzekeraars spinnen dus garen bij de onwetende consument”, concludeert MarketResponse. “Voor hoe lang nog?”

Reageer op dit artikel