nieuws

Directie DNB houdt zelf hand (nog) niet op de knip

Cijfers

De top van De Nederlandsche Bank heeft in de tweede helft van 2012 voor bijna € 74.000 aan reis- en verblijfkosten gedeclareerd; fors meer (+61%) dan in de zes maanden van 2011 toen de ingeleverde bonnetjes nog opliepen tot ‘slechts’ € 46.000. Dat blijkt uit het ‘overzicht (reis)kosten directie’ dat vrijdag werd gepubliceerd op de site van de toezichthouder.

Directie DNB houdt zelf hand (nog) niet op de knip

Opmerkelijk bij het doorvlooien van de 155 pagina’s bonnetjes en facturen is het frequente gebruik door de DNB’ers van de faciliteiten van het VIP centrum op Schiphol à € 240 per keer. Het kost wat, maar dan heb je ook wat, althans volgens de website: “VIP service op Amsterdam Airport Schiphol. Bij vertrek: een gastvrije ontvangst in het VIP centre, verblijf in één van de luxueuze lounges, lounge bar, check-in en afhandeling van bagage- en paspoortcontrole, vervoer per limousine, luxe bus of courtesy car van het VIP centre naar het vliegtuig.” In totaal werd van september tot en met december vorig jaar voor ca. € 8.000 gefactureerd door Schiphol Group aan DNB. Met een slag om de arm, want er ontbrak één factuurpagina…
Opmerkelijk in positieve zin:  hoofd toezicht Jan Sijbrand weigert gebruik te maken van een dienstauto, maar declareert gewoon zijn zelfgereden kilometers à € 0,714 per stuk.
De transparantie van DNB-directie ten aanzien van de eigen declaraties dateert pas van vorig jaar, toen RTL via de rechter openbaarheid wist af te dwingen van alle kosten die de vijf directieleden uit hoofde van hun functie maken.

Reageer op dit artikel