nieuws

Delta Lloyd koerst af op lagere winst

Cijfers

Delta Lloyd verwacht dat het operationeel resultaat over heel 2012 ongeveer 10% lager zal zijn dan in 2011. Het totaal bruto premie-inkomen daalt met 11% naar € 3,8 miljard, in het derde kwartaal 2011 was dat nog € 4,2 miljard.

Delta Lloyd koerst af op lagere winst

De lage rente speelt de verzekeraar parten. Bestuursvoorzitter Niek Hoek: “In de afgelopen negen maanden is de rente met 172 basispunten gedaald naar 2,26%. Dat heeft natuurlijk een significant effect op onze bedrijfsactiviteiten. De lage rente beïnvloedt onze mogelijkheden voor groei van het operationeel resultaat.”
Het bruto premie-inkomen Leven daalt met 15% naar € 2,6 miljard (€ 3,1 miljard).  Volgens Delta Lloyd blijft de pijplijn voor nieuwe collectieve pensioencontracten goed gevuld. “Zodra de rente weer gaat oplopen en de dekkingspercentages voor pensioenfondsen verbeteren, worden nieuwe overdrachten van pensioenfondsen verwacht. De inleg in beschikbare premieregelingen bij BeFrank is in de eerste negen maanden van 2012 sterk blijven groeien.”
Het bruto premie-inkomen Schade blijft stabiel op € 1,2 miljard. De hypotheekproductie neemt sterk af tot € 572 miljoen (€ 1,7 miljard). Dat is in lijn met de marktvolumes in Nederland, zegt de verzekeraar. Daar tegenover staat dat de saldi banksparen opnieuw sterk zijn gestegen naar € 1,7 miljard (€ 1 miljard).
Delta Lloyd benadrukt dat de distributiekracht verder is versterkt via de overname van de intermediaire verzekeringsactiviteiten voor MKB-klanten van ABN Amro. “Voorts zijn wij een belangrijke langjarige distributieovereenkomst met Deutsche Bank aangegaan om ons pensioenbedrijf in Nederland uit te breiden.” Zo wordt BeFrank de exclusieve partner van Deutsche Bank voor zakelijke klanten die een collectieve pensioenregeling willen afsluiten bij een premiepensioeninstelling (PPI).

Reageer op dit artikel