nieuws

HDN ziet gebruik verder toenemen

Cijfers

Ouderwetse verzendmethoden als e-mail, fax en post raken steeds meer in onbruik bij de communicatie tussen aanbieders en adviseurs van hypotheken. Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) constateert dat inmiddels het overgrote deel van de hypotheekaanvragen via het HDH-platform wordt verstuurd. Tussenpersonen maken ‘significant’ meer gebruik van het documentbericht in HDN, waarmee ze ingescande acceptatiestukken direct en digitaal naar het klantdossier bij de aanbieder kunnen sturen.  

HDN ziet gebruik verder toenemen

Volgens HDN is de verdergaande digitalisering een weerslag van de focus in de branche op veiligheid, kwaliteit, procesefficiency en kostenbesparing. Directeur Dorine van Basten: "Wij spelen daar onder andere met het documentbericht op in. Het is prettig dat de HDN-gebruikers dit ook zo ervaren."
Het aantal HDN-aanvragen daalde in juli met 7,5% ten opzichte van de voorgaande maand naar 12.000, een verklaarbare daling gelet op de vakantieperiode. Voor heel 2012 verwacht HDN 145.000 hypotheekaanvragen te verwerken.

Reageer op dit artikel