nieuws

Ook Dela in de rode cijfers

Cijfers

Dela, de grootste uitvaartverzekeraar van ons land, heeft vorig jaar een verlies geleden van € 72 mln, tegen € 53 mln winst in 2010. Volgens Dela is het verlies echter te wijten aan de inflatiecorrectie, die het bedrijf niet volledig in de premies heeft verwerkt. “Was dit via premieverhogingen gefinancierd, dan had de coöperatie zwarte cijfers geschreven.” Eerder rapporteerden Monuta (€ -12 mln) en Yarden (€ -17 mln), de nummers 2 en 3 in uitvaart, al een nettoverlies over 2011.

Ook Dela in de rode cijfers

Het premie-inkomen van de Eindhovense maatschappij is vorig jaar uitgekomen op ruim € 280 (244) mln; de totale omzet van Dela, inclusief uitvaartverzorging, is met 7% gegroeid tot € 465 (432) mln. "Wij hebben ervoor gekozen om voor een bedrag van € 84 mln, meer dan 30% van het premie-inkomen, de last van de inflatiecorrectie voor onze leden te dragen. Met een goed operationeel resultaat van € 103 mln en een sterke solvabiliteit van bijna zeven keer de minimumnorm, is Dela in staat de last van de inflatie uit eigen reserves te financieren."
Het aantal verzekerden is vorig jaar met 45.000 toegenomen tot 3,25 mln. Vooral in overlijdensrisicoverzekeringen is een sterke groei geboekt: "In één jaar schoot ons marktaandeel van 4% naar meer dan 10%."

Reageer op dit artikel